3 januari 2011

Cirque du Soleil - Saltimbanco



Cirque du Soleil, iedereen is er enthousiast over, dus ik moet het ook eens gezien hebben!

We reden met de auto naar Linkeroever en namen daar de tram naar de Lotto Arena. De tram zat al overvol omdat diezelfde avond ook Clouseau optrad in het Sportpaleis. Hou je smal was de boodschap!


Aangekomen aan de Lotto Arena gingen we ons plaatsje zoeken. We hadden nog 5 minuten de tijd om het decor te bekijken voordat de voorstelling begon!


Het decor bestond uit een geel met roze en groene vloer, waarom allerlei ronde vormen te zien waren. Het orkest speelde helemaal achterin het decor, ongeveer een meter boven de vloer waar de spelers speelden. Boven het podium hing een aluminium constructie waaraan lampen, geluidsboxen en touwen waren bevestigd.
De attributen die gebruikt werden zijn o.a. twee ronde houten planken, een diabolo, een trapeze, een grote schommel, 4 stalen polen en 4 grote lange elastieken.
De kostuums waren bijzonder mooi. Ze zijn allemaal voor elke speler op maat gemaakt. Soms bestaan ze uit een kleur (bijv. geel of blauw) maar meestal hebben ze verschillende kleuren. Wat erg mooi is dat de spelers van één act ook allemaal dezelfde vorm en kleur pakken aanhebben. Door deze pakken, attributen en lichteffecten wordt de hele show echt één geheel en blijft het ook je aandacht trekken.


Er werd heel erg veel gebruik gemaakt van muziek en geluidseffecten. Elke act had weer een andere soort muziek. De ene keer was dit erg rustige muziek, de andere keer was het weer erg up-tempo.
De geluidseffecten waren ook erg goed. Het beste was een man (clown) die vrijwel zijn hele act vulde met geluiden. Deed hij net alsof hij met een bal aan het stuiteren was, dan maakte hij ook het geluid daarbij. Hij gooide zogenaamd een bal naar iemand in het publiek en deed daarbij precies de geluiden na; het zweven van de bal door de lucht en het vangen van de bal door de toeschouwer. Elk geluidje deed hij na, door alleen maar gebruik te maken van zijn stem. Het effect is dat je met weinig dingen (eigenlijk alleen maar die man zelf) toch het publiek weet je boeien en ook aan het lachen kunt krijgen.





De show is van begin tot eind erg boeiend en ik heb er dan ook met veel plezier naar gekeken. Toch zou ik niet echt een specifiek onderdeel aan kunnen wijzen waardoor het een boeiende voorstelling was. Ik denk dat het meer het geheel van de voorstelling was, alles dus bij elkaar wat het tot een absoluut mooie voorstelling maakte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten